Gå til forsidenGå til forsidenGå til hjemmesiden Alt om kost

17. maj 2011

1-3 år

Dit barn spiser nu den samme slags mad som resten af familien, men uden mælk.


Mælk og modermælkserstatninger er en god kilde til den energi, små børn har brug for. Derfor anbefales det, at børn med mælkeallergi fortsat får højt-hydrolyseret modermælkserstatning i 1- til 3-årsalderen, og gerne længere.


Hvis du ikke har mulighed for at give dit mælkeallergiske barn højt-hydrolyseret modermælkserstatning, fx fordi barnet ikke kan lide produktet, kræver det særlig opmærksomhed at sikre, at dit barn får næringsstoffer nok. Tal med din læge om det og om mulighederne for at blive henvist  til en klinisk diætist.


Tilskud af vitaminer og mineraler
Mælk er normalt en vigtig kilde til vitaminer og mineraler, specielt kalk. Når dit barn ikke længere får modermælk eller højt-hydrolyseret modermælkserstatning, skalskal det have et kalktilskud pa 500 mg kalcium dagligt. Det kan også være hensigtsmæssigt at give barnet en multivitaminpille, hvis kosten er ensidig.


Kalktilskud findes som tabletter og brusetabletter. Vær opmærksom på, at børn tidligst kan indtage tabletter fra 1½-årsalderen. Før denne alder er der risiko for, at barnet får tabletten galt i halsen.

 Content