Gå til forsidenGå til forsidenGå til hjemmesiden Alt om kost

14. december 2009

Fakta om fødevareallergi

Hvad er overfølsomhed over for fødevarer, hvilke symptomer ser man, og hvordan stilles diagnosen? Det kan du læse om på denne del af hjemmesiden.
 
Det er typisk helt almindelige fødevarer, der giver allergiske reaktioner, fx mælk, rejer, jordnødder eller frugter og grøntsager.
 

Pollenallergi, latexallergi og mad

I forbindelse med allergi over for bl.a. pollen og latex, kan man også få problemer med fødevarer. Det skyldes, at kroppen ikke kan kende forskel på de allergifremkaldende stoffer i pollen og latex og lignende stoffer i bl.a. frugter, grøntsager og nødder. Det kaldes krydsreaktioner eller krydsallergi. Det kan du også få mere at vide om her.
 

Cøliaki (overfølsomhed over for gluten)

Desuden finder du information om tarmsygdommen cøliaki, som den også kaldes. Cøliaki skyldes overfølsomhed over for gluten. Ved cøliaki kan man derfor ikke tåle protein fra hvede, rug og byg.



Content

Relevant information