Gå til forsidenGå til forsidenGå til hjemmesiden Alt om kost

14. december 2009

Tilsætningsstoffer

Mange tror, at tilsætningsstoffer ofte er årsag til allergi og anden overfølsomhed, men det er ikke tilfældet. Det er oftest helt almindelige fødevarer, fx mælk, æg, fisk og nødder, som er årsagen til, at mennesker bliver overfølsomme over for noget i maden.


På denne del af hjemmesiden kan du læse mere om overfølsomhed over for tilsætningsstoffer. For hver stofgruppe er der en kort omtale af gruppens egenskaber, og hvor stofferne bruges samt reglerne for mærkning. Endvidere beskrives de mere karakteristiske symptomer, der måtte forekomme ved overfølsomhed over for stofferne.


Begrænset viden om tilsætningsstoffer og overfølsomhed
Der findes ikke mange videnskabelige undersøgelser af overfølsomhed over for tilsætningsstoffer. Det er et vanskeligt område at undersøge, fordi der er så mange forskellige stoffer, og samtidig er der kun få, som reagerer på de enkelte stoffer. Det betyder, at de fleste beskrivelser bygger på undersøgelser af meget få patienter. 


På hjemmesiden er kun medtaget de tilsætningsstoffer, hvor der findes en rimelig god sikkerhed for sammenhæng med overfølsomhed. At et stof beskrives på hjemmesiden betyder altså ikke, at det hyppigt giver anledning



Content