Gå til forsidenGå til forsidenGå til hjemmesiden Alt om kost

8. december 2009

Mad til mennesker med fødevareallergi

Undervisning for kokke, tjenere, bagere, slagtere, ernæringsassistenter og andre, som arbejder på restauranter, i kantiner og i detailhandlen

I undervisningsprogrammet "Mad til mennesker med fødevareallergi" får du indsigt i de specielle hensyn, du bør tage, når du laver mad til mennesker med fødevareallergi.
  • Hvordan kan du sammensætte en menu til personer, der fx ikke kan tåle fisk, nødder, æg eller mælk?
  • Hvad skal du kigge efter på en varedeklaration? Fx kan mælk og hvede hedde flere forskellige ting på en indpakning?
  • Hvad skal du tænke på omkring rengøring og produktionshygiejne?
  • Hvordan informerer du sikkert og troværdigt kunderne om menuer og ingredienser?

Dette og meget mere kan du få indblik i gennem historier, quiz og opgaver.

Hvem er programmet til?
Undervisningsprogrammet er udviklet til elever på de tekniske skoler inden for fødevareområdet, hvor man uddanner kokke, catere, tjenere, bagere, konditorer, butiksslagtere, fiske- og vildthandlere, delikatesse- og ferskvareassistenter samt ernæringsassistenter. Under punktet Lærervejledning kan du læse mere om, hvordan programmet kan bruges i undervisningen på de tekniske skoler.

Programmet kan også bruges af færdiguddannede i restauranter, kantiner og detailhandlen samt andre, der gerne vil vide mere om mad til mennesker med fødevareallergi. Under punktet Om programmet kan du læse mere om, hvordan programmet kan bruges i disse sammenhænge.  

Hvem står bag programmet?
Undervisningsprogrammet er udviklet i samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, DTU Fødevareinstitutet, Sundhedsstyrelsen og Astma-Allergi Danmark. I udviklingen af programmet har også deltaget faglærer Erling Johansen, Hotel- og Restaurantskolen. Courseware A/S har stået for den pædagogiske og tekniske udvikling af programmet.



Content

Relevant information